Dicționar de rime online – Căutați pe DICȚIONAR RIME

DICȚIONAR DE RIME

            Primul   DICȚIONAR de RIME

                   avansat, din România, vă este prezentat aici, în cadrul acestui proiect unic, original, Colțul de Literatură Universul Artei ©Th3Mirr0r

Scrieți, compuneți sau doar vă place să citiți poezie, proză, sau alte forme ale scrierii? Alăturați-vă forumului Universul Artei - Colțul de Literatură!.. Înregistrare

Dicționarul

 

Introducerea acestui  DICȚIONAR de RIME avansat, reprezintă înainte de toate un proces în lucru, care se centrează pe crearea unui LEXICON final, cu 5 volume în separație și însumând peste 300.000 de cuvinte. Împărtășind cu dvs. o parte integrantă acestuia, respectiv, implementarea unui Sistem Avansat prin care atât poeții amatori, cât și cei consacrați (ca de altfel, și cei necunoscuți – dar care transcend nivelul inițierii, spre mediu/avansat) vor putea beneficia, căutarea specializată având un mod de organizare sub spectrul Filologiei și Lingvisticii.

 În dicționarul de rime, veți regăsi, într-adevăr, una dintre formulele esențiale, disponibile de asemenea, într-un format mult mai compact, cu substrat filosofic, METODA ARMONIEI

Ghid de utilizare:

Template-Logo.png

Dictionar de Rime.png

De reținut - ALTE ASPECTE

<Folosiți formularul de mai jos pentru a căuta Rimele dorite>

De asemenea, metoda de căutare a Rimei unui cuvânt, este foarte diferită de ceea ce puteți găsi pe internet. Sistemul dispunerii cuvintelor, este unul avansat – dar prin care dvs. Învățați! (nu doar copiați) – De ce?! Superficial, paginile de internet care promovează dicționare de rime, nu vă vor învăța altăceva decât să scrieți un cuvințel, ca mai apoi, apăsând o tastă, programul care rulează, calculând algoritmii, să vă afișeze o listă de cuvinte, din care dvs. v-ați alege unul sau mai multe, și care – aparent – satisfăcător fiind, chiar veți trece mai departe, urmând alt cuvânt, și tot așa. Ori, să mă iertați, n-ați vrea și un program care să vă și compună, direct, versurile?! Ați da doar indicații asupra unor cuvinte, iar programul.. ar face restul!!.. (iată, de aceea, RIMA, este mult mai mult, decât o joacă, mult mai mult decât o “potriveală”)

Noțiuni

Pentru a înțelege ceea ce înseamnă o RIMĂ, cu adevărat, este necesar ca dvs. să aveți și cunoștințe elementare asupra Literaturii, posibile printr-un Studiu, care desigur, dacă este aprofundat, rezultatele dvs. în privința Calității unei scrieri, vădit, se vor îmbunătăți. Dar mai mult, aspectul  - foarte important! – redat printr-o Tehnică Literară, va fi cu atât mai benefic, dvs. culegând roadele Poeticii și Versificației.

Importanța

 

Prin acest  DICȚIONAR de RIME avansat, veți acumula o serie de cunoștințe specifice Filologiei și Lingvisticii, alcătuirea acestuia fiind nu doar personalizată, ci și specializându-se pe formule multiple prin care utilizatorul va dobândi atât rezultatele scontate, cât și o amplă înțelegere a modalității prin care Limba Română are o capacitate aparte, de Metamorfozare. Marele nostru poet național, Floarea de Colț a Literaturii Române – Mihail Eminovici (EMINESCU)  – a demonstrat de nenumărate ori, aceasta, invidiat fiind, nu doar pentru capacitățile sale de Geniu, ci și prin Calitatea înaltă a versurilor, cunoscător fiind, al tainelor cuvintelor. Marele nostru Arghezi spunea cândva, într-un discurs: “Numai graiul coardelor ar putea să povestească pe harpă și să legene din depărtare delicata lui singuratecă slavă".

Instrucțiuni de utilizare a dicționarului de rime:

  • Priviți cu atenție dispunerea Casetelor, a încadrării acestora, a inscripțiilor și formulelor. Veți găsi acestea ca fiind cu mult prea complicate pentru dvs. – sau nesatisfăcătoare din punct de vedere grafic, sau al organizării?!
  • Casetele principale vă vor oferi informații asupra nivelului primar de organizare.
  • Casetele secundare vor prezenta informația sub spectrul căreia un al doilea nivel de organizare, intervine, respectiv după alcătuirea morfematică/fonetică.
  • Cercetarea cuvântului – din partea dvs. – trebuie să aibă și viziunea structurii acestuia – astfel, casetele secundare și terțe vă vor înștiința asupra nivelului, având ca scop identificarea și descrierea unităților minimale din alcătuirea cuvântului.
  • Navigați de-a lungul paginilor, prin intermediul casetelor corespunzătoare. De asemenea, evidența Formularului de căutare, vă înștiințează și asupra relaționării dintre cuvinte.

Pentru orice alte întrebări,  precum și aspecte, sugestii – vă rog adresați-vă Forumului  unde subiectul unei  dezbateri îl reprezintă Dicționarul de RIME

 

În cadrul acestui DICȚIONAR de RIME veți descoperi lucruri noi, datorită faptului că familiarizându-vă cu modul de organizare al acestuia, veți fi acumulat cunoștințe care nu vi se predau prin mediul educațional – iar dacă poate s-ar preda, câte ceva din acestea, s-ar face la un nivel superficial (mai ales, fiindcă lipsa de interes, tronează, în aceste timpuri în care graba de a realiza un proiect este mai degrabă direct proporțională cu cantitatea, decât cu o necesară Calitate). Fără a prelungi acestea într-un monolog, vă aduc la cunoștință faptul că eu sunt mulțumit de propriile mele rezultate atât literare, cât și din punct de vedere al promovării Culturii, iar aceasta, chiar fără a mai avea.. facilitățile impuse de Sistemul educațional, cum nici sponsorizări sau alte forme mult prea des întâlnite, atât în mediul virtual, cât și în cel real. Personal, vă mulțumesc tuturor, celor care mai treceți pe aici, statisticile indicându-mi că tot ceea ce fac, este benefic pentru poporul român, iar astfel, o parte a celor care revin pe aici, mulțumiți fiind de acestea prezentate, să se bucure deîmpreună, fiind mândri că se numesc Români!..

 

                R    I    M    E                R     I    M    E              

                             *Dicționar de Rime   * MONOSILABICE  * Ghid de utilizare            

 

 

*Notă!

Dezvoltarea acestei părți integrate proiectului, se va efectua gradual. Reveniți, pentru a vedea rezultatele!..

Dictionar_de_Rime.png

DICȚIONAR DE RIME: LITERE - Caracteristici
DICȚIONAR DE RIME: LITERE - Caracteristici
DICȚIONAR DE RIME: LITERE - Caracteristici
DICȚIONAR DE RIME

* "MONO-SILABICE" *

Vol. I

dict-rime.jpg

check2.jpgINTRARE: check3.jpg

DR-A.png

DR-B.png

DR-C.png

DR-D.png

DR-E.png

DR-F.png

DR-G.png

DR-H.png

DR-I.png

DR-J.png

DR-L.png

DR-M.png

DR-N.png

DR-O.png

DR-P.png

DR-R.png

DR-S.png

DR-S1.png

DR-T.png

DR-T1.png

DR-U.png

DR-V.png

DR-Z.png

DR-QXY-AI.png

Casete

Nivel III

Nivel IV