Universul Artei - Colțul de LiteraturăBlog/JurnalForumProiect

* "Statutul de Membru" *

 

 

BLOG AUTORI

În viitor, voi oferi și Acces de MEMBRU/AUTOR, cu Blog/Jurnal pus la dispoziția fiecăruia, permițând personalizări proprii, module, etichete și tot ceea ce este necesar pentru înlesnirea lucrului cu interfața WordPress.

rev-Univ.jpg

 

Bine ați venit pe acest lăcaș literar,

Universul Artei – Colțul de Literatură!..

 

.. așa vă întâmpin, dragi români!..

  • căci precum cu drag, la rându-mi, studiez Valorile Reale ale neamului Românesc, tot așa, împărtășindu-vă despre acestea, spre cinstea lor, păstrând o frântură de Heraldic. O! De-ați ști voi, despre toate acestea - și despre strădania unuia, într-aceste timpuri potrivnice în care se caută dezbinarea poporului român și transformarea acestuia în populație!.. De-ați recunoaște, cât mai mulți dintre dvs. ce eforturi au depus aceste Valori, Poeții, Scriitorii, Învățătorii aceștia ai Neamului Românesc, tocmai pentru a binecuvânta Țara și Poporul! O! Dar câte sacrificii, n-au făcut Domnitorii și Voievozii acestui neam binecuvântat, de Români! Numai de-ați înțelege, mulți dintre dvs. cum pentru Țara aceasta, până și mumele lor, fost-au monahii – mărturie dând pietrele de pe mormântu-le, apoi vestigii lăsate astăzi de izbeliște, Sfinte Mănăstiri și Biserici vestind despre Hristos, Împăratul lumii!.. Iar acum, în aceste timpuri potrivnice, cu atâtea mărturii incontestabile, iară mulți, ducând nu doar propaganda anti-creștină mai departe, ci împroșcând Ortodoxia – Credința Sfântă, cu noroi, într-o nejustificată postură semi-ateistă, dar mai mulți, nici a-și pleca ochișorii, către dovezile incontestabile, dar nici a lua samă, vreodat’, la scrieri de tot felul, Testamentele Vii, ale Titanilor Literaturii Române, tr-a vedea câtuși de puțin, poi a simți măcar o frântură, din toate acele ce împărtășite fiind, arată Sacrificiu. Iată, așadar, pe ce se întemeiază Iubirea de care Iisus Hristos, vorbit-a întregii lumi - și iată, așadar, dragi români, Temeiul, după care toate dăinuie, precum și cauzalitatea pentru care timpurile acestea potrivnice arată ceea ce lipsește, cu adevărat, omului!.. Oare, ce mărturie, mai bună, poate fi, până și pentru un Artist, sau măcar pentru cel care dorește – dacă nu a excela – măcar a cuprinde?!... Iată, de aceea, această introducere – tocmai pentru a vă aduce la cunoștință faptul că aceasta îmi doresc, de la Membrii integranți acestui proiect. „A fi Român este o datorie!..”
  • Așadar, precum și promisiunea mea, de a oferi posibilitatea cuiva de a avea propriul Jurnal, precum și statut de Membru al acestui proiect, totul, va fi după Calibru. Eu personal, nu am nevoie de nimeni, și precum se vede, fac acest proiect de unul singur, fără de nici măcar un ajutor, nici financiar, nici altfel - și iată, deci, acest proiect, nu este o afacere - și precum nici nu mi-aș permite, a-l transforma în vreo afacere, fiindcă țin mult prea mult la Onoare, iară pentru mine, întâietatea, după cum se recunoaște, o va purta nimeni altcineva decât Subiectul acestui proiect unic, original, un Colț al Literaturii, unde o micuță candilă aprinsă, fi-va pentru a arăta lumii întregi Valorile Reale ale neamului Românesc, reamintesc de cuvintele marelui nostru Eminovici: „Sus flamura, jos masca!..”
  • Iată, de aceea, dragi români, pot spune că doar după Calibru, voi oferi acest statut de Membru și Jurnal. Fiindcă, așa este drept. Precum la fel, drept este, ca toate domeniile literare românești să fie mijloc de afacere, sau chiar metode de strângere/acaparare de diverse servicii, sub forme diferențiate de lăcomia pentru – mai ales – faimă!.. Ori, marii noștri academicieni, personalitățile vremii – alții – care tot se plimbă prin mass media, în văzul tuturor, cu ranguri și titluri, trese, fel de fel – ce folos, cu adevărat, aștern dinaintea-le?! Cu ce folos, se acoperă de lauri, distinși profesori, oameni de cultură, până la implicații politico-administrative, în goana aceasta asiduă de a fi cât mai sus, de a avea cât mai multe, de a fi.. recunoscut?! Sume enorme, vehiculate, în numele științei și tehnologiei, artei, tradiției, culturii - și din toate acestea, ce se revăd, privind în juru-ne?! Cu ce folos, toate acestea, dacă oameni cu funcții chiar foarte importante, în loc să pună mâna a trage o carte veche dintr-un raft al bibliotecii, și s-o scrie, să o pună pe internet, - ori alții, care au posibilitatea financiară, sau chiar timp benevol, în loc a șade la taclale despre nimicuri, - toți aceștia, de ce n-ar transcrie măcar câte o pagină, fiecare, din vechile scrieri ale neamului acesta?! De ce toți aceștia, se bat apoi cu pumnul în piept, numindu-se pe sine români, ori vehement susținând dragostea de Patrie, când Faptele dovedesc contrariul?! Iată de aceea, și eu, la rându-mi, neavând nimic din ceea ce au dânșii – mai bogat mă simt - și cu mult mai ferice decât oricare dintre aceștia amintiți - și cu mult, mai mult, ferici-mă-voi, când întâmpinând la tot pasul, obstacole, în nu doar promovarea acestor Valori Reale, ci și asupra propriei mele existențe, realizez ceea ce marii noștri poeți, scriitori ai neamului, prin Sacrificiu, au arătat nu doar cuiva anume – ci au mulțumit astfel, în felul lor, către Dumnezeu!.. Iată de aceea, a scris marele Eminovici, Epigonii, ca o întreagă lume, să recunoască!.. Spunea marele poet al neamului, cel ucis mișelește cu mercur, apărător al Ortodoxiei: „Sau ţara aceasta să fie în adevăr românească, sau nici nu merită să fie.
  • De aceea, ținând cont de toate aceste elemente menționate, trageți dvs. propriile concluzii, în privința așteptărilor mele, pentru un statut de Membru al acestui proiect unic, original.
  • Cât despre un Jurnal – desigur, această posibilitate oferită, tot după Calibru, este, fiindcă acest criteriu este unul nobil. Doresc oameni care chiar au ceva de împărtășit, în scrierile lor. De ce ar scrie cineva despre Viață, dacă nu are și capacitatea de a transcende-o, prin forma scrisă?! De ce ar scrie careva despre Iubire, dacă o înlocuiește cu o falsitate?! Sau de ce ar scrie cineva despre orice, pe astă lume, dacă dincolo de scrierea sa, nu i se revede Trăirea?! Acestea fiind spuse, încurajându-i pe toți, să scrie, orientându-se după exact ce direcție o consideră ca fiindu-i de prisos, eu tot cu același respect, mulțumesc pentru atenția asupra micuțului discurs. Totodată, vă spun că oricare dintre dvs. este - și va fi – binevenit, întru a revedea Valorile Reale ale neamului Românesc.
  • Dacă printre dvs. – cei care citiți aceste rânduri – se află persoane care într-adevăr sunt interesate de micuțe colaborări, contactați-mă, și vom vedea asupra căror aspecte putem comunica, în vederea eventualei colaborări. Prin colaborare, vă reamintesc asupra modalităților diferite, plecând de la scrierile dvs. proprii, și pe care le puteți împărtăși de-a lungul unui Jurnal, cu un cont de Membru aferent, sau articole pe care dvs. le doriți afișate pe acest domeniu literar(scrieri tip: poezie, proză, jurnal, eseu, critică literară), eventuale propuneri de subiecte, - și terminând cu scrieri pe care dvs. le puteți alcătui, drept contribuții, pentru promovarea Valorilor neamului, reprezentând transcrieri sau traduceri, pe care apoi, să le introduc pe una sau mai multe dintre paginile rezervate autorului specific.
  • Într-o ultimă instanță, fie că doriți această colaborare diversificată, fie că nu vă simțiți încrezători pe deplin, asupra elementelor amintite, în ipostaza sub care sunteți la început de drum, în “cele ale scrisului” – chiar spectrul unui așa-zis amatorism, vă puteți înregistra un cont pe Forum – fiind astfel bineveniți pentru eventuale discuții, nu doar asupra scrierilor proprii, ci și asupra subiectelor/dezbaterilor de acolo. Eu personal, n-am fost potrivnic, îndemnând pe oricare, a scrie, indiferent de calitatea contextuală – chiar mai mult, de-a lungul vremii, pot spune că recunosc toate adresele de internet, pe unde am poposit, o vreme, retrăgându-mă mai ales datorită abuzurilor de tot felul, de la simpli utilizatori și până la administratori, ori acea lipsă a organizării, dacă nu chiar tergiversarea unei așa-zise afaceri, sau metodă de a colecționa numere într-o listă cu numere. Așadar, refuzând aceste circumstanțe – după cum dvs. (cei care nu v-ați plictisit citind acestea) trageți concluziile de rigoare, știți sau recunoașteți de asemenea Cerințele mele, esențiale."

Mulțumindu-vă totodată pentru vizită,

 

FORUM

BLOG/JURNAL

Proiectul Colțul de Literatură

 

Cu stimă,

 

Petrea Marian Iulian

.[Th3Mirr0r].